Af Katrine og Michelle

Da vi, Michelle og Katrine, satte os ned og snakkede om, hvad vores mission skulle være med projektet Vélorina, var vi hurtigt enige om at det ultimative mål er at få flere kvinder, der ikke cykler endnu, til at falde for cyklingen.
Vores mission er at bryde nogle af de barrierer, der kan holde nogle kvinder væk fra at give sig i kast med at købe en cykel og bruge cykling som træning. Altså vi vil gerne afmystificere landevejscykling. Men hvordan når vi ud til de kvinder? Og hvad er det egentlig der skal til for, at man går fra at tænke: “hmm det der cykling ser sjovt ud, det tror jeg jeg kunne lide” og så til man går ud og gør det?

Vi forestiller os at et crash kursus, hvor man i trygge og rare omgivelser kan lære de indledende og mest vigtige ting i cykling, kan bringe kvinderne tættere på landevejen. Men den helt store hurdle, som vi ser det, er at det er en ret stor udskrivning at anskaffe sig en racercykel. Og enhver, der har købt en sådan ved, at det gør man ikke bare ud af det blå, men gør det når man ved man vil bruge den, eller hvis man låner den af en mand/veninde/ven. Derfor måtte formatet indeholde lån af cykel.

Vi brainstormede på, hvordan vi kunne få nogle gamle havelåger, vi selv kunne vedligeholde, hvor vi kunne få dem opmagasineret, osv osv. Men aldrig havde vi drømt om at vi allerede ca. et år efter Vélorinas officielle oprettelse, kunne udbyde dette kursus i et format, der langt overstiger det vi nogenside turde drømme om. Dette kan vi i høj grad takke United Cycling i Lynge for. De har set potentialet Vélorina projektet og stiller lækre Argon18 democykler og skønne lokaler til rådighed. Vi er super taknemmelige for dette samarbejde.

Så I kan nok forestille jer, at vi utrolig glade for og stolte af at kunne invitere 10-12 kvinder til Vélorinas Cykelskole den 17-19 maj 2019. Kurset bliver undervist af os, Katrine og Michelle, og det vil bestå af en kombination af teoretisk undervisning, workshops og praktiske øvelser. Vi kigger på emner som tøjvalg, pendlerlivet, gode råd til køb af cykel, crashkursus i cykelkulturen, sikkerhed når man kører i grupper, mekaniker crashkursus og meget mere. Derudover er det vigtigt for os at vi giver kvinderne en god baggrund for at videreudvikle sig. Derfor vil vi meget gerne vise dem, hvor meget godt der er at hente i cykelklubberne derude i det danske land, så så mange af dem som muligt får en god start på landevejscyklingen.

Tilmelding foregår via kontakt@velorina.dk og tilmelding er først til mølle. Så vil du gerne i gang med at cykle, har du en veninde, kæreste eller kone som gerne vil i gang med at cykle så del meget gerne denne invitation. Vi glæder os rigtig meget til at byde dem velkommen!

Photo by Martin Paldan | GripGrab