Af Katrine

Jeg elsker at cykle, men ligsom jeg elsker ost, kan det i længden blive lidt trivielt og ensformigt at spise ost uden brød. Derfor har jeg været på udkig efter et cykelfællesskab, hvor vi jeg kunne finde nogle flere ligesindere Vélorinaer, der kan hjælpe mig med at variere min træning og forsøde transporten med hyggelige samtaler.

Der er gået rigtig mange tanker forud for beslutningen om at møde op til første prøvetræning i en klub. Jeg var rigtig nervøs for at jeg ikke var god nok, at jeg ikke kunne følge med, eller at der var et eller andet jeg gjorde forkert. På den anden side vidste jeg jo godt at jeg aldrig har kørt med en gruppe før, og at jeg jo var der for at lære. Det er skørt at have den slags tanker, og at det skal gøre mig nervøs, men jeg tror vi alle sammen kender til at tvivle på os selv, også selvom det ikke er helt rationelt.

Men altså lysten til at finde en klub oversteg frygten for nederlag, så jeg satte mig for at undersøge hvilke klubber der ligger i mit område. Det var vigtigt for mig at finde en klub, der havde en velfungerende motions afdeling, så det hele ikke gik op i licensløb og konkurrence, og så håbede jeg at finde en klub der havde et særligt hold kun for kvinder, hvor indstillingen passede til Vélorinas mission om at det skal være lysten der driver værket og alle skal kunne være med.

Det var med sommerfugle i maven at jeg mødte op til min første træning med Seje Sild Cykler. “Sildene” som jeg senere begynde at kalde dem, er en del af moderklubben ABC (Arbejdsernes Bicykle Club) som ligger i Brønshøj. Jeg kom selvfølgelig lidt for tideligt og var lidt i tvivl om, præcis hvor vi skulle mødes. Heldigvis var jeg ikke den eneste nye og vi blev alle mødt af smil, velkommende ord og en god introduktion til, hvordan vi skal køre sammen i en gruppe. Det var så fedt at snakke med nogle af de gode garvede damecykelryttere, hvoraf en del har en licens karrierer på bagen. De fortæller om de samme problemstillinger og overvejelser jeg har ved cykling, men også om, hvordan de kommer over dem drevet af, at de bare elsker at cykle.

Jeg var helt høj da jeg kom hjem. Endelig lige hvad jeg manglede. Et forum, hvor jeg kan nørde igennem om cykling med andre piger, og hvor vi kan grine og lære sammen. Træningen er afslappet, men det er også ok, for jeg kommer for at få inspiration og for det sociale og der bliver taget hensyn til alle – det er jeg vild med.

Som udgangspunkt var det meningen jeg ville køre med Sildene en gang om ugen og så træne for mig selv de andre dage – jeg kører jo stadig frem og tilbage på arbejde hver dag. Til en træning kører vi mellem 40-70 km med indlagte intervaller og bakkespurter, hvor man bliver delt ind i hold efter niveau, så alle får noget ud af det. Men jeg kan mærke at det er køre i klub føles helt vildt godt, og jeg har meget mere lyst til at køre sammen med nogen end alene. Heldigvis har ABC en del andre tilbud, som jeg kan benytte mig af. Her er der så tale om hold blandet af herrer og damer både med fokus på motion og træning som er målrettet mod licens. Tiden vil vise, hvor jeg ender, men hvis du er landevejsrytter og kører meget alene, så vil jeg helt sikkert anbefale dig at kigge efter en klub, det gør klart træningen sjovere og lysten endnu større.

Så god dag og god klubånd herfra!

Katrine (Nu med ABC klubjersey)

Ps. hvis du vil vide mere om Sildene eller ABC som klub kan du kigge på Seje Sild Cykler  eller ABCs hjemmeside bare tryk på linket.