Vi elsker at komme rund til nye steder på vores cykler. Og nogle gange skal vi huske at det ikke kræver den helt store rejse at få rigtig gode oplevelser med hjem. Det har Martin Paldan fra cycling in copenhagen heldigvis mindet os om med sine Pandekage meet ups på Amager fælled.

Den 2 februar 2020

Katrine har været til to nu og konceptet er ret simpelt. Martin står for bål og pander og så medbringer man selv pandekagedej og godt humør. Der er “åbent hus”, eller rettere “åbent bål”, fra 11-15 og så kan man komme og gå som det passer. De fleste kommer på cykel, men det er absolut intet krav. Det hele foregår i Naturpark Amager (Kalvebodfælled) i al slags vejr på alle tider af året.

Det her er ikke en reklame for arrangementet, for der er rigtig god opbakning hver gang, men der der er flere ting i dette koncept som jeg synes er værd at tage med. Måske kan I blive fristet til at gøre noget ligende i dit område.

Hvordan transporterer en cykelrytter pandekagedejen? I en drikkedunk selvfølgelig.

1. Hvor dejligt det føles at komme ud i den friske luft og hjem og lugte af bål. Det er på en eller anden måde magisk at føle man tager naturen med hjem på en måde som for de fleste byboere er noget, der hører sommerhusture og ferier til. Det der med at være helt blæst igennem og lidt beskidt, måske med kolde fingre og tæer, men med en masse dejligt minder. Man smager på alle delene af en hyggelig eftermiddag ude, uden at skulle pakke bilen, og børnene og tage en hel weekend ud af kalenderen, for at fragte alle til Møn eller vestkysten og hjem igen. Det er en skøn mellemvej, der gør det muligt at have små eventyr noget oftere. Desuden stiller det meget færre krav til udstyr, så det er jo godt, for dem der ikke er helt med på den vogn endnu.

Tak for i dag Naturpark Amager

2. Man møder nye mennesker. Ja, for der er ikke noget der kan få mennesker til at tale sammen som et bål. Personligt kan jeg godt få lidt kriller i maven når jeg skal gå ind i en forsamling, hvor jeg ingen kender, og bare falde ind. Men fordi der er et bål, og noget at tage sig til – altså bage en pandekage – går det så let. Samtidig er det en enormt uforpligtende social situation, hvor der ikke stilles krav til at udvide et netværk, skabe gode kollega relationer eller sucke up til nogle venners venner. Det er ligesom et helt blankt papir, der kan blive skrevet på og tages med hjem i form af nye bekendtskaber, eller det kan skrives på krølles sammen og smides ud inden man kommer hjem. Det er forfriskende, nogle gange at møde mange forskellige mennesker, og jeg kan mærke at jeg virkelig nyder at få en social rusketur i ny og næ. Normalt indgår jeg i meget ordnede relationer, hvor alle kender deres roller: på job, i familien i sportsklubben, men her er alle bolde oppe i luften og man kan tage og give som man vil. Det har en helt speciel karakter og det er ret unikt for dette arrangement.

Men det var altså bare lidt om Pandekage meet-up, en lille fanfare for dette koncept udviklet af Martin fra @cyclingincopenhagen! Vi glæder os til at komme næste gang den 21 juni. Læs mere på linktr.ee/cyclingincopenhagen.