Det er med stor glæde og lidt star struckness fra denne apprentice, at vi gerne vil præsentere det næste indslag i Vélorinas venindebog.
Venindebogen er en samling små hurtige fortællinger om kvinder der cykler med forskelligt formål. Den næste rytter i serien har i den grad et formål, der er til at tage og føle på: AT VINDE!
Amalie er simpelthen en af de sejeste Pro-Vélorina’er vi har i DK, tidligere verdensmester og nykåret danmarksmester. Med sine bare 22 år har hun formået at gøre kæmpe indtryk på cykelverdenen, og hun er en af de få kvinder herhjemme der rent faktisk lever af at cykle. Det mest imponerende er, at alt den berømmelse ikke lader til at stige Amalie til hovedet, og det glæder os hun nu vil være med til at sprinkle lidt fame ud over Vélorina.dk

Her er et par hurtige skarpe fra Amalie, måske er vi heldige senere at lære hende bedre at kende.

God læselyst

Navn: Amalie Dideriksen

Niveau: Professionel cykelrytter for Boels Dolmans Cycling Team

Hvordan kom du i gang med at cykle?
Min bror begyndte til cykling og derefter var jeg med familien hver weekend til cykelløb for at heppe. Da jeg var omkring 8 år begyndte jeg selv at køre cykelløb og siden da er det stille og roligt blevet mere seriøst. Nu er jeg 22 år og er cykelrytter på fuld tid.

Billede: Jesper Skovbølle

Hvor meget cykler du?
Omkring de 25timer om ugen. Det varierer dog efter tidspunkt på sæsonen. Derudover suppleres cykeltræningen nogle gange af styrketræning.

Hvor meget ville du gerne cykle?
Lige så meget som min træner skriver jeg skal køre J

Hvorfor cykler du?
Fordi jeg elsker at køre cykelløb og de oplevelser jeg får ved at rejse rundt i verden og træne/køre løb nye steder.

Din bedste cykeloplevelse:
Der er to oplevelser der indtil videre står som de største cykeloplevelser i min karriere. VM 2016 i Qatar, hvor jeg blev verdensmester, og OL i Rio de Janeiro 2016.

Verdensmesterskabet i Qatar var en vild oplevelse, og et resultat jeg tror vil blive svært at overgå. Der var ingen der havde regnet med at jeg som 20årig kunne vinde VM, nok heller ikke helt mig selv, selvom jeg havde drømt om det. Som verdensmester må man køre et år i regnbuetrøjen som et bevis på, at man har vundet VM. Det var stort at få lov til at køre i trøjen. At vinde løbet i mit 2. år som senior rytter gjorde at opmærksomheden omkring mig og mit navn steg, hvilket i perioder også kunne være svært, men VM-titlen er mit absolut største resultat indtil nu.

Billede: Jesper Skovbølle

Derudover var OL i Rio en kæmpe oplevelse. Jeg kæmpede i lang tid for at kvalificere mig, hvilket skete via en 2 år lang kvalificeringsperiode, så bare det at komme med var stort. Men jeg kører ikke cykelløb bare for at være med. Jeg endte med at blive nr. 5 i banedisciplinen omnium. Et resultat jeg er stolt af. Udover selve min konkurrence var hele oplevelsen med at bo i OL-byen osv. en kæmpe oplevelse, som jeg er glad for at have fået.

Din værste cykeloplevelse:
Hmm… Det ved jeg faktisk ikke helt. Måske har man det med at fortrænge de dårlige oplevelser? Jeg styrtede engang slemt i Sydkorea til et baneløb. Jeg brækede kravebenet, men husker ikke noget fra da styrtet skete til jeg vågner op på hospitalet, så den oplevelse var i virkeligheden nok værre for mine forældre, der havde taget ferie for at komme og kigge, og for min træner som måtte kæmpe lidt med nogle Sydkoreanske ambulancefolk og læger der ikke kunne snakke engelsk.

Derudover er der selvfølgelig træninger som er mindre sjove, og det er langt fra altid super fedt at være professionel cykelrytter. Men når man har presset sig igennem en hård periode og resultaterne eller de gode træninger begynder at komme så er det det hele værd 🙂

Dit bedste råd til andre Vélorina’er:
Find nogle at køre/træne sammen med, det gør det meget sjovere og tiden flyver afsted.

Billede: Jesper Skovbølle

Hvis du vil se mere til Amalie og de tomatplanter hun dyrker på sin altan, kan du følge hende på instagram @amaliedideriksen